Amagar la visita a prostíbuls; renovar un telèfon mòbil o recuperar els diners de diverses compres és el que hauria pogut motivar quatre persones a interposar denúncies falses. Els Mossos que fins i tot van organitzar disposi?tius policials per atrapar els pressumptes lladres han posat al descobert quatre intents d'engany només en un mes, tres a Roses i un a Castelló, i s'ha denunciat cinc persones que van participar en la simulació de delicte.

Robatori a interior de domicili, robatoris amb violència i intimidació, i furt van ser les denúncies que van interposar els denunciats. El primer dels casos es va produir el 21 de maig, quan un ciutadà de nacionalitat alemanya amb una segona residència a Empuriabrava, a Castelló, i que estava de vacances va decidir intentar amagar que havia anat al prostíbul i recuperar els diners a través de l'assegurança. L'home va denunciar que el 19 de maig, mentre dormia uns lladres van entrar a casa seva i es van emportar 60 euros en efectiu i una targeta bancària. A més, segons va relatar als agents, havia detectat que s'havien fet pagaments i reintegraments fraudulents. La investigació va permetre descobrir que havia estat el propi denunciant qui havia anat i havia pagat els prostíbuls de la zona. L'home, després, hauria posat la denúncia per cobrar de l'assegurança intentant evitar que s'esbrinés que havia estat ell mateix qui hi havia anat. Els agents li han imputat un delicte contra l'administració de justícia per simulació de delicte. Però no ha estat l'únic. Uns dies més tard, el 7 de juny, segons han informat els Mossos, una dona va denunciar que anava pel carrer quan uns desconeguts van robar-li la bossa de mà on portava la targeta bancària, entre altres objectes. La seva parella va denunciar-ho als Mossos afegint que s'havien fet moviments fraudulents pagant compres en tres establiments del centre de Roses. Una vegada més era mentinda. La dona havia fet diverses compres a les botigues de la població i simulant que li havien robat la bossa, hauria pretès recuperar els diners. Com el turista alemany, va ser imputada per simulació de delicte.

Els altres dos casos en què es va inventar un robatori estan relacionats amb telèfons mòbils que els denunciats haurien volgut renovar sense pagar al·legant que havien estat objecte del furt, en un dels casos amb la participació de la dependenta d'una botiga.

La primera denúncia va ser al maig per part d'una dona de mitjana edat veïna de Roses que va denunciar que estava en un carreró d'una urbanització de Santa Margarida quan dos joves que anaven en moto l'havien assaltat mentre caminava sola i se li havien endut el telèfon. Els agents van muntar un dispositiu per intentar localitzar els suposats lladres, però no van aparèixer enlloc. Es van acabar adonant que la dona no havia patit cap robatori, sinó que únicament pretenia resoldre un dels tràmits imprescindibles per obtenir el terminal telefònic nou i va ser denunciada per simulació de delicte.

El darrer dels casos va ser el 13 de juny en una situació similar, quan un home va explicar que el dia abans, sobre les nou del matí, li havien robat el mòbil mentre anava caminant pel carrer a Roses. Es tractava d'un telèfon que havia comprat feia poc temps. Els ?Mossos van acabar descobrint que no li havien robat, sinó que l'havia perdut i, per consell de la treballadora d'una botiga de telefonia mòbil, havia denunciat el robatori amb violència. La dependenta va ser denunciada per inductora.