29 de juny de 2012
29.06.2012
Diari de Girona
IX Congrés Espanyol de Criminologia

Homenatgen Jaume Curbet

La segona jornada del IX Congrés Espanyol de Criminologia va comptar ahir amb un acte d'homenatge al gironí

29.06.2012 | 02:00
L'actual alcalde i l'exalcalde de Girona durant l'acte d'homenatge a Jaume Curbet, ahir a la UdG.

La segona jornada del IX Congrés Espanyol de Criminologia va comptar ahir amb un acte d'homenatge al polític, professor i expert en seguretat Jaume Curbet, que va morir el maig del 2011 a resultes d'un càncer. A l'acte hi va participar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l'exalcalde Joaquím Nadal, qui va tenir una estretat relació amb Curbet des que ambdós van ser els primers polítics a governar l'Ajuntament de Girona amb la restauració de la democràcia.

Nadal va desfer-se en elogis pel seu difunt amic i company polític, que va contribuir a eliminar els residus del franquisme en les forces de l'ordre i va defensar sempre la necessitat de determinar les causes que generen inseguretat per evitar que sigui l'Estat qui acabi imposant la seguretat a través de la violència.

Curbet va transformar la policia local i va defensar acarnissadament la importància que la dona formés part del cos de policia, fins i tot va crear una escola. També va rebutjar sempre el vincle entre immigració i inseguretat.

Jaume Curbet va morir amb 59 anys però fins l'últim moment va estar treballant en matèria de seguretat. Poc abans del seu traspàs va presentar el seu darrer llibre: "Un món insegur. La seguretat en la societat del risc".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook