L´Ajuntament de Caldes de Malavella no sap quan podrà tenir aprovat el Pla General que fa vuit anys que està tramitant. I és que quan tot semblava predisposat perquè fos enguany que la Comissió territorial d´Urbanisme hi donés el seu vistiplau després que el ple de l´Ajuntament del mes de març fes l´últim tràmit; ara l´Ajuntament es veu obligat a tornar-lo a portar a ple. El motiu: hi ha una sèrie d´informes que es troben «caducats» segons paraules del propi alcalde de Caldes de Mala­vella, Salvador Balliu (CiU), que es mostra idignat per la situació.

El Pla d´ordenació urbanística municipal (POUM) figurava a l´ordre del dia de l´última Comissió d´Urbanisme de Girona que es va celebrar el 7 de juny però finalment en va desaparèixer. I és que hores abans –poc menys d´un dia– recorda Balliu, se´ls alertava que no els podrien aprovar el nou instrument urbanístic de Caldes.

En concret, hi havia tres informes que han quedat «obsolets» i que s´havien adjuntat al pla. Un d´ells és referent al Ministeri de Foment, un altre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i finalment, un de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA). Però, a més, segons explica l´alcalde, també se´ls reclamen dos informes que tampoc s´havien adjuntat el dia de l´aprovació del Pla, com són els de la Direcció General d´Aviació Civil i el de l´Institut Geològic de Catalunya.