02 de juliol de 2012
02.07.2012

La Fapac de Girona alerta que l'increment de preus dificulta pagar casals d'estiu

La manca de recursos econòmics de l´administració i de les famílies afecta l´oferta i les inscripcions en activitats de lleure durant les vacances

02.07.2012 | 08:00

El curs ha acabat, l'última classe es va fer el 22 de juny i l'activitat a les aules no es reprendrà fins al 12 de setembre, de manera que s´ha obert un impàs de gairebé tres mesos en el qual les famílies han de buscar opcions de lleure per als seus fills. O decidir que es quedaran a casa si l´economia familiar no permet pagar casals, campaments, camps de treball, intercanvis o estades de colònies. El president de la Federació d´associacions de pares i mares d´alumnes de Catalunya (Fapac) a Girona, Jaume Soler, considera que una de les causes és la política de les administracions d´augmentar preus per cobrir els seus dèficits.
Els ajuntaments, les associacions de mares i pares d´alumnes i un ampli ventall de fundacions i entitats privades lideren, arreu del territori, l´organització d´aquestes iniciatives. Però, al llarg del curs, la crisi econòmica ja s'ha fet notar en les activitats extraescolars o en un bon nombre de serveis cada vegada menys subvencionats per l'administració, així que en aquesta època de l´any el repte és doble: disposar de recursos per organitzar els tradicionals casals d'estiu i tenir la demanda suficient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook