L'hospital Trueta es quedarà a la part nord de la ciutat de Girona, sigui un edifici nou de trinca o l'actual construcció rehabilitada. Aquesta almenys és la voluntat de l'actual govern municipal, encarregat de buscar uns terrenys adequats per projectar el futur centre sanitari. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont va deixar clar, en una entrevista a Ràdio Girona, que totes les opcions que té sobre la taula del consistori van en aquesta línia perquè és "necessari" que l'hospital es mantingui en aquell indret.

Puigdemont va tornar a explicar que l'Ajuntament està treballant amb tres escenaris: rehabilitar l'actual centre, recuperar el projecte del tripartit (que preveia enderrocar l'edifici i fer-ne un de nou al costat), o fer-ne un de nou a un lloc alternatiu. El primer i el tercer semblen, ara per ara, els més factibles. Però si bé en un principi s'havia especulat amb la projecció del nou hospital en una altra zona de la ciutat de Girona (com per exemple, en uns terrenys a prop de l'hospital Santa Caterina de Salt), les declaracions de Puigdemont d'ahir afirmant la voluntat de mantenir el Trueta al nord van esvair aquesta hipòtesi.

L'alcalde de Girona però, no es va posicionar sobre si el nou centre sanitari estarà ubicat exactament allà on avui es troba el Trueta, o per contra s'aixecarà en uns altres terrenys del nord de Girona (com per exemple al barri de Domeny, al nord-oest del terme municipal). De fet, va declarar que el nou Trueta "no necessàriament" ha d'anar allà on és ara, obrint la possibilitat de fer-lo en un altre lloc dins d'aquesta zona.

En aquest sentit, el passat 8 de juny el conseller de Salut, Boi Ruiz, va declarar que fer un nou hospital Trueta allà on hi ha l'edifici actual "comporta limitacions d'espai" i va emplaçar l'Ajuntament a buscar un indret alternatiu. Ahir fonts del departament de Salut van remarcar que l'Ajuntament encara no havia fet la proposta sobre els terrenys i que, per tant, no podien prendre cap decisió.

Els motius de Puigdemont per fer el futur centre sanitari al nord són diversos. Primer, considera que aquella zona té potencial per créixer i convertir-se en un eix de comunicació amb una sortida per l'autopista. Després, la decisió també ve presa per vincular el nou hospital amb la construcció de la futura Facultat de Medicina, que ja té uns terrenys comprats al terme municipal de Sarrià de Ter. A més, Puigdemont va declarar ahir que la decisió de fer-lo al nord "és la que té més consens" amb les altres forces polítiques de la ciutat, un motiu a tenir en compte per l'alcalde. Sense anar més lluny, eEl PSC va reclamar en diverses ocasions que el nou Trueta s'acabés fent a l'entrada nord, i al terme municipal gironí.