Les comarques gironines lideren en el nombre de camps de treball que durant aquest estiu tenen lloc a Catalunya. Dels 52 que es faran en les properes setmanes arreu del territori català, 16 pertanyen a la província de Girona. En concret, els setze municipis que acullen els camps de treball són: Banyoles, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Esponellà, Girona, Sils, Sant Joan de les Abadesses, Sant Gregori, Cassà de la Selva, Arbúcies, Figueres, Vilajuïga, Portbou, Selva de Mar i Vidreres, aquesta última població amb dos camps de treball durant aquest estiu.

Prop de 400 joves, que provenen bàsicament de diferents zones de Catalunya, participen al llarg d'aquests mesos de vacances escolars en algun dels 16 camps de treball gironins. Totes aquestes estades estan organitzades per diverses entitats de la província de Girona. Els joves que participen en els camps de treball es dediquen, principalment, a la millora del territori. Per això, gran part de les estades són per recuperar senders i espais de les comarques gironines.

Algunes de les activitats són la senyalització d'una ruta per Sant Gregori, la recuperació de fonts i senders a la Vall de Sant Daniel i la restauració del Castell de Sant Iscle a Vidreres. En el cas de Banyoles, el camp de treball consisteix a col·laborar en l'execució del festival de la veu Aphònica que es fa al municipi. Com a novetat d'aquest estiu, hi haurà un camp de treball a Esponellà per fer un projecte arqueològic en el Castell del poble. A part, també hi ha estades destinades a la preservació i descoberta del territori, com per exemple a l'illa de Port Lligat (Cap de Creus), a l'Estany de Sils o a la Costa Brava (vora de Portbou).

Els 16 camps de treball gironins estan organitzats per associacions de tot tipus com són la Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany, el Grup d'Esplai Vidrerenc, el Centre Excursionista Empordanès, la Fundació Catalana de l'Esplai o els Minyons Escoltes i els Guies de Catalunya, entre altres entitats de la demarcació.

El delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va acompanyar ahir el director general de Joventut, Toni Reig, en una visita al camp de treball dedicat a la recuperació del Castell de Sant Iscle, a Vidreres. Casadesús va assenyalar que les estades estan impulsades "per entitats molt arrelades al territori". Per la seva part, Reig va fer referència ahir al valor pedagògic dels camps de treball "i al benefici que representa per al municipi" acollir aquestes activitats.