12 de juliol de 2012
12.07.2012
Diari de Girona

Mor un alpinista de Sant Joan de les Abadesses al Mont Blanc

Anava acompanyat de dos membres més de la Unió Excursionista del municipi, un ha resultat ferit i l'altre il·lès

12.07.2012 | 20:23
Mor un alpinista de Sant Joan de les Abadesses al Mont Blanc

Un dels muntanyencs morts en quedar sepultat per una allau al Mont Blanc és un muntanyenc de 38 anys, Esteve Martínez, veí de Sant Joan de les Abadesses i soci de la Unió Excursionista del municipi, segons ha informat la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En l'accident, ha resultat ferit Guillem Ferrer, de 35 anys, també de Sant Joan de les Abadesses i que ha pogut ser rescatat i ingressat en un hospital. Segons les primeres informacions, el seu estat no és greu. Un tercer membre de la Unió Excursionista s'ha quedat el refugi perquè tenia problemes a una cama. Com a resultat de l'allau, han mort nou persones.

Entre les nou víctimes, hi havia un altre excursionista de nacionalitat espanyola. Es tracta del cap del Grup Especial de Rescats en Altura de les Bombers de la Comunitat de Madrid.

L'allau, que podria haver estat causat per la ruptura d'una placa de venet després de l'acumulació de neu i l'augment de les temperatures dels últims dies, s'ha produït cap a les cinc de la matinada a 4.345 metres d'altitud i ha sorprès a l'expedició formada per més de vint persones.

Les altres víctimes mortals són tres alemanys i un suís, mentre que encara es desconeix la identitat dels altres tres. A més, quatre excursionistes més, entre ells dos britànics i dos alemanys, continuen desapareguts. L'allau s'ha produït a la meitat del recorregut previst pels alpinistes, que preveien completar la ruta dels 4.000.

L'alcalde de Chamonix, Jean-Louis Verbier, ha declarat a Reuters que avui no hi havia "més motius del normal per estar alarmats". "És una cara empinada. Hi ha grans plaques de neu en les que sabem que poden produir-se amb facilitat una allau. Per aquest matí no teníem motiu per esperar una allau d'aquesta mida i una tragèdia semblant".

Els primers indicis de la investigació apunten que un alpinista ha partit una placa de 40 centímetres de gruix enganxat a mitja pendent i ha desencadenat una allau de neu de 100 metres quadrats per dos metres de gruix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook