Els usuaris de les màquines de cafè Nespresso i Dolce Gusto ja tenen un lloc on poder reciclar les càpsules. Les deixalleries de la comarca del Gironès han instal·lat un sistema que permet reutilitzar els materials de les pastilles. Nestlé en farà el posterior tractament a la planta de Girona amb l'objectiu de donar sortida als components que formen les càpsules: plàstic, alumini i matèria orgànica. És la primera experiència de reciclatge per aquest tipus de productes que hi ha a l'Estat espanyol (abans ja s'havia fet a Suïssa), i es portarà a la pràctica a les 7 deixalleries fixes, 3 mòbils i 3 minideixalleries que hi ha a la comarca.

Fins ara les càpsules monodosi de cafè no es podien reciclar, ja que no eren considerades envasos. El fet que hi hagués restes de matèria orgànica (marro) impedien que els consumidors les llancessin al contenidor groc. Segons el representant de l'empresa, Àlex Parellada, ara aquesta iniciativa permet "tancar el cercle i donar una sol·lució com si fossin un residu més".

El projecte ja s'ha iniciat i està en fase primerenca. La idea és que els usuaris portin les càpsules a la deixalleria, d'on després són traslladades a la planta de Girona. Allà se separa la part orgànica de l'envàs per iniciar el seu tractament de reciclatge. El marro es converteix en compost per abonament, i de l'alumini i el plàstic se'n fa una segona aplicació d'àmbit industrial. Parellada va apuntar que l'empresa està estudiant quina serà la millor sortida que es pot donar a aquests components. També va afegir que no necessàriament se'ls quedarà la mateixa empresa, sinó que també "és possible que si?guin útils per altres àmbits".

Aquest sistema de reciclatge també s'ha iniciat a Barcelona i la seva àrea metropolitana, i en un futur Nestlé no descarta exportar-ho a la resta de l'Estat. Malgrat això, totes les càpsules que es recullen de Catalunya són tractades a la planta gironina. El reciclatge també ha estat possible gràcies a l'acord amb el Consell Comarcal del Gironès. El conseller de l'Àrea de Medi Ambient, Lluís Freixas, va afegir que el sistema també serveix per altres marques assimilables, i creu que el projecte servirà per atraure més ciutadans a utilitzar les deixalleries.