Els pescadors de l'Escala han decidit no participar a la festa del Carme després que Capitania Marítima aixequés un expedient que pot suposar una multa d'entre 30.000 i 600.000 euros a la teranyina que en la passada edició es va encallar en unes roques entre la platja i el Cargol i va haver de ser socorreguda. La sanció es deuria al fet que portava passatgers a bord. En solidaritat i per mostrar la disconformitat amb l'expedient, els pescadors han decidit que no participaran com cada any en l'acte. A més, temen arriscar-se a ser de nou expedientats.

L'accident va passar quan l'embarcació de pesca es disposava a marxar i va quedar encallada en un escull. La Guàrdia Civil s'hi va traslladar i, segons van informar l'any passat, es van rescatar unes 60 persones que anaven a bord i posteriorment es va retirar el vaixell portant-lo fins al port. Arran dels fets, Capitania Marítima va obrir un expedient que ha arribat al pescador responsable de la barca el qual es pretén sancionar per portar un excés de passatgers a bord i fora de l'activitat habitual de pesca. Tot i que encara no s'ha acabat de resoldre, segons ha informat l'afectat, en l'expedient s'informa que es podria veure perjudicat per una sanció entre els 30.000 i els 600.000 euros. L'Ajuntament de l'Escala s'està fent càrrec de la defensa presentant els pertinents recursos i intentant per la via política que es deixi sense efecte l'expedient sancionador.

Els pescadors de la població indignats amb aquesta situació i en solidaritat amb l'afectat, han decidit que dilluns vinent no seran presents a la tradicional festa del Carme. A banda de voler donar suport, també volen evitar que per part de Capitania s'obri algun altre expedient.

Com és tradició a molts poblacions marineres, les barques arriben per mar amb la verge embarcada, a l'Escala en un dels creuers Mare Nostrum però seguida per vaixells de la flota de pesca i altres embarcacions de particulars que s'hi sumen per gaudir de la festa. Una vegada a la platja, es continua la processó pels carrers i les barques es retiren cap al port.

A l'Escala dilluns se celebrarà a partir de les onze amb la tradicional processó marítima des del Port fins a la platja amb les embarcacions que s'hi vulguin sumar. Hi haurà altres activitats com l'Homenatge a la Vellesa, audició de sardanes i un ball de fi de festa, entre altres.