El Tribunal de Comptes no procedirà "la incoació del judici" de la gestió econòmica en el mandat de Pilar Mundet com a alcaldessa de Tossa de Mar. Així, el Tribunal no ha apreciat "deteriorament en els fons públics" entre els anys 2003 i 2007 quan Mundet (PSC) liderava l'equip de govern de Tossa.

La gestió econòmica del municipi va anar al Tribunal de Comptes quan a l'any 2006 dues formacions de l'oposició, CiU i AET, van denunciar davant de la Sindicatura de Comptes la contractació d'uns 6 milions d'euros en crèdits, considerant que s'havien demanat de manera irregular i que hipotecaven als futurs governs. L'informe de la Sindicatura va detectar que en un dels crèdits, per valor d'uns 4,7 milions d'euros, no estava totalment justificat pel fet que el govern local hauria destinat els diners a pagar inversions que s'haurien d'haver pagat amb diners corrents.

Per aquest motiu, la fiscalia va requerir, basant-se en l'informe fet per la Sindicatura de Comptes de Catalunya, que comencés una investigació per part del Tribunal de Comptes sobre els crèdits demanats l'any 2006 per l'aleshores alcaldessa, Pilar Mundet.

Finalment, el passat 6 de juliol el Tribunal va resoldre el cas sense determinar irregularitats durant les gestions econòmiques de la legislatura de Pilar Mundet (PSC) del 2003 fins al 2007.

"Amb la cara ben alta"

Pilar Mundet, actual portaveu del PSC a l'Ajuntament i també regidora de Cultura, ahir es va mostrar "molt feliç" per la resolució del Tribunal de Comptes. Segons Mundet, el Tribunal "dóna la raó a la feina feta pel govern PSC-ERC i pels tècnics de l'àrea de finances de l'Ajuntament".

Per Pilar Mundet, el Tribunal de Comptes ha fet aquesta resolució "després de comprovar i contrastar que, les denúncies de CiU, eren infundades, que vam fer el que calia fer, i que tots els diners són al seu lloc sense cometre cap delicte ni en la contractació de crèdits ni amb el Pla de Sanejament".

Mundet va voler afegir ahir que "aquesta resolució al més alt nivell, del màxim òrgan fiscalitzador dels comptes de les administracions de l'Estat, certifica l'honestedat i credibilitat de la gestió de les finances municipals en el nostre govern". Mundet va dir que "amb aquesta resolució d'innocència puc marxar de la vida política amb la cara ben alta".