Caminar de Núria fins al Canigó, durant temps, va ser una de les experiències avançades del muntanyisme català i una activitat limitada a pastors i contrabandistes. El més normal era fer la travessa en companyia de guies o a través d´un viatge organitzat per una empresa de turisme. Ara, es pot fer de manera independent en base a la contractació d´allotjaments per Internet. Es tracta d´una travessa d´entre 7o i 100 quilòmetres amb desnivells acumulats que van dels 3.000 als 5.000 metres, segons la ruta i la durada. La web A pas d´Isard ofereix la contractació d´estades en els refugis de la denominada Ruta del Torb: Marialles, la Girada, Mentet, corral Blanc, collet de les Barraques, Ras de Carançà, Pic de l´Àliga (Núria), Hostal Pastuira (Ulldeter) i Gîte-refuge (les Conques).

Segons explica l´impulsor de la pàgina, Xavier Grivé, la promoció permet que els usuaris comprin d´un sol cop la combinació d´allotjaments que possibilita caminar de la Vall de Núria fins al Canigó. Apunta que els nom de la ruta és el del vent del tord. "El que es canalitza entre les valls, a l´hivern eleva la neu i impideix la visibilitat", defineix.

Això no obstant, Grivé precisa que la ruta està pensada per les vacances d´estiu i que de manera puntual preveu la possibilitat de contractar guies.

La ruta passa a través de paisatges amb carenes, boscos i estanys, on salten els isards, corren els cérvols, volen les àligues i hi canta el gall fer.