El port de Palamós afronta una bona temporada de creuers amb la previsió de rebre aquest mes d'agost un 18% més de passatgers respecte l'any anterior. Es mantenen les escales, un total de sis, però es registraran més turistes gràcies a la tendència del sector que cada cop ofereix creuers de majors dimensions i amb més capacitat de passatgers. N'és un exemple el creuer Crystal Serenity, que aquest dilluns va fer per primer cop escala al port palamosí amb la previsió de salpar a mitja tarda cap a Canes. Es tracta d'un vaixell amb tot tipus de luxes amb 550 suites i catorze pisos.

El Crystal Serenity va tancar les escales del mes de juliol al port de Palamós. Així, el pròxim divendres, 3 d'agost, l'escala del Thomson Dream serà la primera del mes d'agost. Al llarg d'aquest mes es preveuen rebre sis escales de creuer, les mateixes que l'any passat, i uns 8.000 creueristes, xifra que suposa un increment del 18% en el nombre de turistes de creuer que visiten Palamós respecte a l'agost de 2011.

Els creuers que faran escala a Palamós durant el mes d'agost seran el Thomson Dream que farà tres escales, mentre que el Balmoral, l'Island Escape i el Crystal Serenity faran una escala cadascun. El Balmoral és un creuer de la companyia Fred Olsen Cruises Lines que s'estrenarà a l'enclavament empordanès.

Quant al creuer que va atracar ahir a Palamós, el vaixell porta 584 passatgers majoritàriament nord-americans, a més de britànics, canadencs i australians, entre d'altres, i 602 tripulants. Aquests passatgers van visitar durant la seva estada Palamós, la ciutat de Girona, el castell de Dalí a Púbol, Tossa de Mar i Peratallada, entre d'altres excursions, van informar des de Ports de la Generalitat.

El Serenity, de bandera de Bahames té 14 pisos i 550 suites i cabines. Disposa de set restaurants que ofereixen una àmplia gastronomia amb diferents horaris per als passatgers, així com un extens celler amb més de 200 tipus de vi d'arreu del món. Destaca el restaurant japonès Sushi Bar, que dirigeix el prestigiós xef japonès, Nobu Matsuhia, qui amb la degustació dels seus plats i les seves classes de cuina apropa al passatger a la cuina oriental.

"Estic molt emocionat", reconeixia el capità del vaixell ahir al matí, durant el lliurament de la metopa commemorativa amb motiu de la seva primera escala a aquest port, que va rebre de la mà de la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez. El capità va explicar que quan era petit estiuejava amb la seva família a Sant Antoni de Calonge.