La coordinadora de l'agrupació de justícia de Comissions Obreres (CCOO), Noelia Medina, ha enviat una carta a la secretària de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per denunciar el presumpte assetjament laboral a què estan sotmesos certs funcionaris del Jutjat de Ripoll per part de la seva secretària i reclamar que s'investigui el cas.

Segons exposa en la missiva, resulta habitual la falta de respecte de la secretària vers el personal del jutjat, fins i tot amb els metges forenses, i la seva "actuació intimidatòria" ha arribat al punt d'instar l'administració a obrir expedients disciplinaris i diligències informatives contra diversos companys. Actuacions que, al parer del sindicat, poden considerar-se assetjament laboral. Més encara quan hi ha treballadors que han patit depressions, síndromes d'ansietat i trastorns del son provocats pel tracte de la secretària i pel que han hagut de demanar un canvi de lloc de treball "per mo?tius de salut".

La coordinadora indica que la problemàtica amb aquesta secretària ve de lluny, ja que assegura que en una situació similar van trobar-se alguns dels treballadors del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Blanes "i sobre la qual es va debatre àmpliament en el Comitè de Seguretat i Salut".

La idoneïtat

Atenent a l'exposat en la carta, la coordinadora de l'agrupació de justícia sol·licita al TSJC que investigui el cas per tal de corroborar els fets i, en cas que consideri que s'ajusten als relatats, se cessi la secretària i se l'esborri de la borsa de secretaris judicials "per evitar que els fets denunciats es reprodueixin en una hipotètica nova destinació".

Medina ha assegurat que hi hauria advocats i procuradors que estarien disposats a declarar perquè també haurien estat víctimes del tracte inadequat de la secretària.

Des del sindicat lamenten que encara no se'ls hagi donat resposta, més encara quan la secretària en qüestió és personal interí "i el seu nomenament depèn del TSJC, que és qui hauria de regular la seva idoneïtat". "Se l'està protegint [a la secretària] per un corporativisme estrany", indica Medina.