El TSJC ha donat la raó a l'ajuntament de Lloret de Mar i avala la prohibició de les mostres comercials a tot el terme municipal, que havia estat recorreguda pels comerciants locals.

Es dóna la paradoxa que la resolució arriba un mes després que, gràcies als vots de l'oposició, l'ajuntament de Lloret aprovés tornar a tenir mostres comercials a la via pública.

El ple de l'ajuntament de Lloret de Mar va aprovar el 27 d'octubre del 2008, la modificació de l'article 52 de l'Ordenança de via pública, per introduir la prohibició que els comerços treguin els seus productes al carrer.

Sobre la vulneració del principi d'igualtat que van al·legar els comerciants perquè no poden exhibir els seus productes al carrer però sí es poden vendre flors i fruites o instal·lar cadires i taules, el TSJC considera que "no és discriminatori permetre l'ocupació en la part central del passeig només a establiments comercials i restauració.

Es correspon amb el tipus d'activitat que es desenvolupa en aquesta via (...) i és conforme a les tradicions i pràctiques habituals en vies d'interès artístic, humà i paisatgístic". "Allò infreqüent i anòmal és, per contra, exposar a la via pública les mercaderies que es venen en els establiments ubicats a les mateixes vies.