La ubicació de 43 aparcaments a la part alta del Barri Vell d'Olot ha pres concreció a partir de l'aprovació de l'expedient de contractació per a l'adjudicació de les obres del projecte d'integració urbana de l'espai d'enderroc de can Tané. Es tracta de l'última actuació derivada de la Llei i del Contracte de Barris que van transformar el centre d'Olot entre el 2002 i el 2011. La creació d'aparcaments ideada per l'actual Ajuntament de CiU i reclamada per ERC, és per corregir la mancança de llocs per aparcar al Barri Vell.

El projecte també contempla la creació d'un parc infantil. Les zones infantils també van ser demanades per les juntes veïnals. Arran de la petició, l'Ajuntament del PSC va fer-ne una al passeig de la Muralla.

La licitació es fa en base al procediment obert. És a dir, hi pot participar qualsevol empresari. La base de l'oferiment en subhasta és de 254.546 euros més un IVA de 45.818, 29 euros.

La creació de les places d'aparcament i del parc infantil seran la culminació d'un procés inciat el 15 de setembre del 2011. En aquella data, l'Ajuntament va començar la primera fase de l'enderroc de la fàbrica de can Tané, situada a la cantonada entre els carrers e Sant Bernat i Verge del Portal. L'acció va suposar enfonsar la nau industrial i els coberts. En un principi van deixar intacte una part de les edificacions, però al final ho van enderrocar tot. La primera fase d'enderrocs va costar uns 70.000 euros,

El nou espai millorarà la connexió entre la plaça Capdenmàs, ampliada al 2011, i la plaça del Carme. La intenció de l'Ajuntament és aconseguir dinamitzar la part alta del Barri Vell de manera que conformi una totalitat amb les parts més actives del centre: carrers Major i dels Sastres.