05 de agost de 2012
05.08.2012

Ensenyen als pescadors com alliberar tortugues babau quan s'enganxen als hams

05.08.2012 | 02:00

La Fundació Biodiversitat i la Fundació Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) van començar divendres a Llançà unes jornades de formació a pescadors per millorar l'estat de conservació de la tortuga babau. Se'ls ensenya com alliberar-les quan s'enganxen als hams.
La campanya que ja s'ha portat a terme a Galícia s'emmarca al projecte Life+Indemares que coordina la Fundació Biodiversidad que ha contractat els serveis del CRAM . Es portaran a terme campanyes de sensibilització adreçada a les confraries de pescadors a nivell nacional amb l'objectiu de conscienciar-los en matèria de conservació ambiental i aconseguir una col·laboració eficaç per la seva banda davant la pesca incidental d'espècies protegides per minimitzar l'impacte que la pesca té sobre aquesta espècie amenaçada, prenent com a referència el model de campanyes anteriors realitzades amb èxit per la Fundació CRAM. La campanya inclou reunions amb pescadors de palangre, arrossegament i resmall per exposar les problemàtiques i plantejar solucions.
La problemàtica principal és quan la tortuga mossega l'ham a la recerca d'aliment i queda enganxada. Si el pescador la puja a bord li pot causar lesions severes. Si talla el sedal deixant un marge de fil considerable, la tortuga pot empassar-s'ho i patir lesions intestinals. La fundació ensenya que la millor forma d'actuar és tallant el sedal ran de boca i alliberar l'animal sense pujar-lo a l'embarcació. Les proves realitzades han permès comprovar que així no es posa en perill la seva supervivència. Se'ls ensenya com utilitza unes perxes talla-sedals perquè les incorporin entre les eines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook