L'aposta d'Hostalric com a ciutat capdavantera en la promoció de la gastronomia catalana es reforçarà amb el centre gastronòmic Domus Sent Soví, que s'inaugurarà un dia abans de la fira Gastroart, el 27 de setembre. El centre té l'objectiu de fomentar l'interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d'identitat, a través de la combinació de tradició i innovació per descobrir i valorar els productes de la terra. En concret, segons el consistori Domus Sent Soví vol crear oportunitats de negoci a la vila posicionant Hostalric com a un referent arreu de Catalunya.

Segons va manifestar l'alcalde d'Hostalric Josep Frias (CiU) "l'espai ha de servir de motor per a l'economia d'Hostalric, ens ha de permetre posicionar-nos en els mapes del turisme a Catalunya i ser una bona opció per a la instal·lació d'empreses als nostres polígons i als nostres carrers".

I l'endemà de la inauguració, Hostalric acollirà durant tres dies una nova edició de la fira Gastroart, emmarcada en la tradicional celebració de Sant Miquel, durant la qual els visitants podran gaudir de degustacions gastronòmiques, veure demostracions d'oficis artesans, participar en tallers infantils d'artesania i de gastronomia, maridatges, entre d'altres.

La fira, que enguany arriba a la quarta edició, té com a objectiu la promoció dels productes gastronòmics de proximitat, de qualitat i artesans, a més d'incloure activitats de divulgació i formatives. La intenció és promocionar la gastronomia del territori com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial.

La Fira Gastroart ve precedida de tres edicions, la darrera de les quals va comptar amb més de 10.000 visitants. L'organització de la fira, segons diu el consistori en un comunicat, es mostra satisfeta amb la implicació creixent de la població i dels participants que ha permès consolidar la fira en el calendari d'activitats i convertir-la en un referent principalment en les demarcacions de Barcelona i Girona.