L'Escola Nova de Banyoles, que a més de ser una escola nova de moment ja s'ha batejat amb aquest nom, obrirà les seves portes a partir d'aquest setembre amb mòduls prefabricats. L'escola, explica l'Ajuntament, "ja s'ha començat a construir". Aquest dimarts, els operaris han preparat els fonaments on s'aguantaran les classes, i la setmana vinent arribaran els mòduls prefabricats que constituiran les aules on s'impartiran les classes i els despatxos dels professors. L'objectiu del projecte és tenir la construcció disponible de cara al setembre, alhora amb l'inici del curs 2012-2013.

En total, aquest primer curs, l'Escola Nova tindrà 40 alumnes, dels quals la meitat provenen de sol·licituds fetes en primera opció. L'Escola ha hagut de decidir-se a obrir dues línies de P3 per fer front a la creixent demanda de places per a nens de tres anys.

El nou centre ocuparà un solar situat a l'encreuament dels carrers Concòrdia de les Aigües de l'Estant i Bassa del Cànem, molt a prop de la Farga d'Aram, i permetrà posar fi als "bonys" que hi havia en altres escoles del municipi.

Banyoles no serà l'única població que aquest curs tindrà un nou centre educatiu. També n'hi haurà una de nova a Lloret de Mar (Selva). De cara al curs que començarà al setembre, a les comarques gironines, el Departament d'Ensenyament ha obert la matriculació de 370 grups de P3 -tan públics com concertats-, tretze menys que al curs anterior.