Agents de la Guàrdia Urbana de Figueres van comissar un total d'1,08 quilos de drogues -haixix i cocaïna- en dues operacions dutes a terme el 27 i 28 de juliol passat que van acabar amb la detenció de quatre persones per un presumpte delicte contra la salut pública. La primera actuació va tenir lloc al barri de Sant Josep, quan uns agents que patrullaven per la zona van veure com els ocupants d'un vehicle amb matrícula francesa aparcaven al carrer Via Emporitana i, de manera molt vigilant, entraven en un pis, un fet que va fer aixecar les sospites als agents. Al cap d'uns minuts i abans que pugessin de nou al vehicle, van identificar-los.

En veure que es posaven molt nerviosos, van decidir escorcollar el vehicle on van trobar un embolcall de més de 4 grams de cocaïna; dues peces d'haixix de més de 3 grams i 80 glans d'haixix de gairebé un quilo.

Per tot això, es va procedir a la seva detenció. Es tracta de S.L.A.R, de 34 anys, i A.M.R, de 26 anys, ambdós residents a França.

Dos detinguts a la Marca de l'Ham

Pel que fa a la segona actuació, aquesta va tenir lloc al barri de la Marca de l'Ham, quan agents de la Guàrdia Urbana van presenciar el que semblava una venda d'estupefaents. Concretament, els agents van veure com l'ocupant d'un vehicle s'aturava en un aparcament i feia una trucada, i minuts més tard es reunia amb un altre individu per fer un intercanvi.

En aquell moment, els policies van identificar les persones i, durant l'escorcoll, van trobar que un d'ells portava 440 euros fraccionats en diferents monedes. El segon individu duia un embolcall de cocaïna d'uns 3,37 grams, un altre d'haixix d'11,3 grams i 10 glans d'haixix que pesaven gairebé 100 grams.

Els agents van procedir a la seva detenció per un suposat delicte contra la salut publica. Es tracta de Y.E.Z, de 31 anys i resident a Figueres, i M.B. de la mateixa edat i resident a França.