15 de agost de 2012
15.08.2012

Denuncien que la gossera de Cornellà del Terri continua activa tot i ser il·legal

L'alcalde de la localitat diu que fins que la resolució de baixa no sigui ferma no podrà treure la llicència al centre caní

15.08.2012 | 02:00
Imatge de dos cadells que es venen a la pàgina web del centre il·legal.

La gossera de Cornellà del Terri continua venent cadells malalts tot i ser il·legal. A mitjans del juny passat els serveis territorials del departament d'Agricultura van signar la baixa definitiva d'aquest centre caní com a nucli zooloògic, fet que comporta el cessament de la seva activitat de venda i cria de gossos. Tanmateix, els usuaris afectats denuncien que des d'aquesta data l'explotació, anomenada Centre Caní de Sords, ha seguit comercialitzant amb animals que no estaven en les condicions sanitàries òptimes.
De fet, molts usuaris afectats van trobar la gossera clausurada a través d'internet. La seva pàgina web (centrocaninodesords.com) encara roman activa i ofereix una detallada informació i telèfons de contacte des d'on encara avui es poden comprar cadells. El passat febrer la titular de la gossera ja va ser expedientada i multada amb 30.000 euros, i actualment l'explotació està donada de baixa, però els usuaris no s'expliquen com és possible que malgrat aquestes sancions encara segueixi activa.
L'alcalde de Cornellà del Terri, Pere Vilà ho atribueix a un buit legal. El cap del consistori va declarar ahir que l'Ajuntament no pot treure la llicència fins que la resolució de baixa que va signar el director territorial d'Agricultura no sigui ferma. Vilà va recordar que encara falta un mes i mig perquè la resolució sigui definitiva, i que en aquest període la gossera pot seguir operant, malgrat que hagi estat declarada il·legal. "Estem esperant que s'acabi el temps de la resolució. No hi podem fer res, ens hem d'esperar contra la nostra voluntat, perquè la decisió la tenen els tribunals". Vilà va assegurar que fa un mes va parlar amb els propietaris del Centre Caní de Sords per manifestar-los les queixes dels usuaris. Ells van respondre que els incidents es van concentrar durant el Nadal de 2011, època en la qual hi havia més possibilitat de vendre gossos malalts perquè hi havia més demanda. A més, van al·legar que des d'aquell moment havien canviat de proveïdor i havien arreglat les deficiències en el tractament de purins. Així mateix, els propietaris van recordar a l'alcalde que van adquirir les llicències per comercialitzar amb gossos de forma legal i sense cap tipus de complicació.
Amb tot, Vilà va remarcar que ho sentia pels afectats (a qui va instar a informar-se abans de comprar cadells) i va manifestar la seva voluntat que l'assumpte se solucioni "o amb el tancament de la gossera o amb la continuïtat de les seves activitats de forma legal".
Quan va signar la baixa del centre, el director territorial d'Agricultura, Jordi Aurich va explicar que no només s'havia penalitzat l'explotació per tenir els gossos en males condicions, sinó també per incomplir la normativa relacionada amb aigües residuals. De moment, ambdues administracions resten a l'espera que aquest dictàmen sigui ferm per procedir a la clausura real del centre caní. La justícia també tindrà en compte el recurs que els propietaris expedientats han presentat a la resolució de baixa. De moment però, els usuaris alerten que la gossera continua activa malgrat les prohibicions i reclamen el seu tancament efectiu. La xarxa bull de grups i webs creades pels afectats, que ja han presentat denúncies conjuntes a les administracions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema