El vaixell de càrrega francès, el "Guyenne", que va patir un incendi a la sala de màquines tal i com informava ahir Diari de Girona, va quedar a la deriva i durant aquest dijous va ser remolcat cap a Marsella. Dimecres, quan el vaixell vorejava la Costa Brava, va declarar-se el foc. Tot i que la tripulació va poder sufocar les flames, el sistema de navegació va quedar malmès i el buc anava a la deriva. Aleshores, es trobava a unes quinze milles mar endins del port de Palamós. Ahir, un altre vaixell el remolcava fins a Marsella, on preveien atracar a les deu de la nit.

El "Guyenne", un buc de càrrega amb bandera francesa, havia salpat de França i es dirigia a Castelló. Com a conseqüència del foc, el seu capità va alertar Salvament Marítim, que va mobilitzar el remolcador "Punta Mayor"

En paral·lel, l'armador del "Guyenne", després de rebre el missatge de socors, va contractar un altre remolcador, l'"Abeille Flandre". Aquest vaixell va arribar fins a la Costa Brava i, durant la matinada de dimecres a dijous, va començar a remolcar el buc.

El "Guyenne" té una eslora de 120 metres i 8,1 metres de calat, i pot transportar fins a 11.336 tones de pes (respecte a la línia de flotació per a càrrega). El seu port base és el de Marsella i va ser construït l'any 2006 a Vigo, a l'Astillero Barreras.