Temperatures saharianes durant el dia, i nits tropicals quan cau el sol. L'onada de calor va arribar ahir al seu punt àlgid, sobretot a l'interior de la província, on la majoria de localitats van superar els 35 graus de màxima. El punt més calent al llarg del dia va ser Das (cerdanya), que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, va arribar fins als 36 graus de màxima. S'hi van acostar altres poblacions com Banyoles (36), Girona ciutat (35,1) i Olot (35).

A l'interior els valors diürns es van enfilar sense parar, però a la costa les mínimes tampoc van donar treva. Moltes localitats del litoral van tornar a registrar (per tercera vegada aquest any) nits tropicals. Aquest fenomen es dóna quan el termòmetre marca unes mínimes de 20 graus o més, i la matinada de dissabte a poblacions com Portbou o Lloret de Mar van sobrepassar-les.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre fins divendres a la tarda dues persones per patologies que podrien estar relacionades amb l'onada de calor, segons va informar el departament d'Interior de la Generalitat. Des de Protecció Civil es va anunciar que augmentarien les comarques afectades per l'onada de calor, i que es mantenia en alerta el pla PROCICAT per la intensa calor. Així mateix, des del departament Salut s'actua per prevenir els efectes de les altes temperatures sobre la salut.

Evitar esforços a l'aire lliure

Per evitar problemes per a la calor, Protecció Civil recomana evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se correctament i tenir especial cura dels nadons i de la gent gran.