Un total de 63 particulars i sis ajuntaments han presentat sol · licituds d'ajuda al Ministeri d'Interior per danys causats per l'incendi que a finals de juliol va arrasar unes 13.000 hectàrees de l'Alt Empordà.

Un total de 110 persones han estat ateses pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, dels quals 63 han presentat la seva sol · licitud, a més d'haver-ho fet sis consistoris - amb peticions que ascendeixen a 161.731,10 euros -.

Aquestes sol · licituds de particulars són per poder reparar els desperfectes ocasionats pel foc, ja que no disposen d'assegurança, i, encara que en aquests casos no han pogut quantificar els danys econòmicament, han presentat un informe detallat del que s'ha espatllat.

El gerent del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Josep Maria Marcé, ha reconegut a Europa Press que temen que aquests propietaris no puguin cobrar el necessari, ja que de moment aquestes sol · licituds es destinen a una ordre genèrica per catàstrofes i aquest tipus d'ordre només contempla 15.000 euros per casa o habitatge afectat.

Marcé ha recordat que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, es va comprometre a obrir una ordre específica per als afectats per l'incendi de l'Alt Empordà, tot i que no es va declarar zona catastròfica perquè si no, els propietaris que sí tenen segur, no haurien pogut cobrar d'ells.

NETEJA DELS BOSCOS

De les 110 persones que s'han presentat aquests dies al Consell Comarcal, 47 han reclamat ajudes per netejar els boscos, de manera que a aquestes persones se les ha derivat a un altre tipus d'ajudes, siguin del mateix Consell Comarcal, de la Diputació o la Generalitat.

A més, Marcé ha comentat que també es destinarà uns diners a fer franges de seguretat als boscos i al voltant dels municipis, a netejar els rius per evitar que quan plogui les restes de plantes cremades puguin provocar inundacions i, finalment, a reparar els boscos perquè es "regenerin ordenadament".