La Guàrdia Civil va detenir la setmana passada tres traficants de droga que portaven 35 quilos d'haixix en dos cotxes a la Jonquera. Són dues actuacions diferents que els agents han fet el 16 i 17 d'agost. Un dels sospitosos va aconseguir escapar i entre els detinguts hi ha un menor d'edat.

La primera operació va ser la tarda del 16 d'agost quan que feien controls als vehiclesdirecció a França i van ordenar l'alto a un conductor. D'entrada es va aturar i l'acompanyant va baixar de l'automòbil però de sobte el conductor va accelerar per fugir. Els agents li van punxar tres rodes però va continuar accelerant. Finalment, van trobar el cotxe abandonat i buit uns metres més endavant. El conductor es va fer fonedís.

El conductor del cotxe, que era de matrícula francesa, va fugir en direcció a la població de la Jonquera i no se l'ha pogut detenir fins al moment. La Guàrdia Civil va inspeccionar el cotxe i van trobar 4,9 quilos d'haixix i 110 grams de marihuana. Els agents van procedir a detenir el copilot, que havia baixat del cotxe mentre feien el control policial. Es tracta de J. M. A., menor d'edat i de nacionalitat francesa.

L'endemà, els agents van aturar un vehicle amb matrícula espanyola que també viatjava en direcció a França. Dins el cotxe hi anaven dues persones. Quan els agents van inspeccionar el vehicle van descobrir paquets de plàstic blanc als laterals de l'automòbil. Dins, hi havia haixix. En total, hi havia uns 30 quilos de droga. Els dos ocupants del cotxe van acabar detinguts per un delicte contra la salut pública. Són W. W. O. de 59 anys i nacionalitat alemanya i R. L. de 31 anys i nacionalitat marroquina.Els dos casos i la droga comissada estan en mans del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.