Nou dies després que la Tirona es posés en marxa, la barca de l'Estany de Banyoles va restar ahir aturada durant unes hores. El Segon Tinent d'Alcalde de la localitat, Lluís Costabella, va confirmar que la barca va reiniciar el seu itinerari normal un cop solucionats els problemes. Tot i que la nau ja funcionava amb tota normalitat a mitja tarda, des de l'Ajuntament no es van donar més dades sobre la durada de la reparació i el motiu de la mateixa.

L'aturada va provocar les queixes del regidor d'ICV, Joan Luengo, a través del seu compte personal de Twitter: "Com és que la barca de Banyoles està avui tancada per reparacions? Ens hem gastat 300.000 euros i nomes ha durat 9 dies?"

El passat dia 14 l'activitat a l'Estany es va iniciar després de dos any i dos mesos d'inactivitat, impulsada pel consistori banyolí, que va veure en la Tirona una gran oportunitat per recuperar el turisme familiar a la localitat.

Tot i les crítiques de l'oposició per l'elevat cost i el dificil moment que travessa la localitat, l'alcalde, Miquel Noguer, va voler destacar durant la presentació de la barca que aquesta no suposarà cap cost per als banyolins, ja que la inversió inicial de l'Ajuntament s'amortitzarà amb els 12.000 euros que va pagar la concessionària Naviliera Les Goges de Begur, i els 70 cèntims d'euro per bitllet que rebrà la concessió.