La manifestació que es farà l'11 de setembre Barcelona sota el lema "Catalunya, nou Estat d'Europa" tindrà una destacada presència gironina. Els ajuntaments de Girona i Figueres van anunciar dissabte que posaven a disposició un tren per anar a la manifestació. Vist l'interès de la societat gironina per assistir a una manifestació que es preveu multitudinària i amb la rapidesa amb la qual es van esgotar els bitllets del primer tren (dimecres), els dos consistoris van posar ahir a la venda els tiquets per un segon comboi. Al migdia, però, ja s'havien esgotat els 280 tiquets que es podien adquirir a través de la xarxa.

A part, també existia la possibilitat de comprar els bitllets de manera presencial. A les set de la tarda d'ahir només quedaven una trentena dels 120 bitllets que venia l'Oficina de Turisme de Girona. Per altra banda, a l'Ajuntament de Figueres les butlletes van arribar a primera hora de la tarda ja que s'imprimien a Girona. Així, en la seu de l'Ajuntament de Figueres es posen a la venda avui entre les vuit del matí i les tres de la tarda els darrers 120 bitllets per a aquest segon tren. El preu és de 10 euros per als adults i 5 per als menors de 14 anys.

La manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) comença el dia 11 a la cruïlla de Gran Via amb Passeig de Gràcia a les sis de la tarda. Tres hores abans sortirà de Figueres el primer tren i a les 15.25 arribarà a Girona. El segon comboi començarà el seu recorregut a Figueres deu minuts més tard que el primer.

Un cop acabi la manifestació, està previst que a les nou de la nit surti el primer tren direcció Figueres i que el segon ho faci també minuts més tard.

UPyD vol suprimir els trens

El partit polític UPyD a Catalunya va exigir al Govern anul·lar els trens que han impulsat els dos ajuntaments gironins per anar a la manifestació independentista. En un comunicat, el partit assegurava que la iniciativa dels consistoris constitueix "una clara desviació de poder i una malversació de fons públic per a fins diferents".