El Programa de Recursos Educatius es va presentar ahir al Museu d'Arqueologia de Girona amb motiu de l'inici delcurs escolar 2012-2013. El curs passat aquest programa va registrar un total de 63.038 usos del programa, participant-hi el 100% dels centres públics i concertats de la ciutat de Girona i un 88,36% dels alumnes que hi estan matriculats.

A banda, cal observar que hi ha també més de sis mil alumnes de fora de la ciutat, provinents de comarques gironines, resta de comarques catalanes, Catalunya Nord i Estat espanyol, que van participar en algunes de les activitats del programa que té com a objectiu donar suport als continguts curriculars dels centres educatius de la ciutat, que podran trobar recursos relacionats amb el coneixement de la ciutat, les arts plàstiques, el cinema, història i art, lectura i escriptura, esport, salut, civisme i participació, educació ambiental, ciència, teatre i molts d'altres.

En la presentació, celebrada al monestir de Sant Pere de Galligants, hi van participar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora delegada d'Educació i Esports, Isabel Muradàs.

Paral·lelament a la presentació, hi va haver una mostra de l'oferta educativa de les entitats ciutadanes i dels serveis municipals que gestionen algunes de les activitats del Programa de Recursos Educatius, amb atenció directa i personalitzada al professorat dels centres educatius i persones interessades que ho requereixin.

Augment dels recursos

Per al curs d'enguany hi ha programades 332 activitats en aquest programa que està gestionat per l'Ajuntament de Girona i diverses entitats integrants de la Taula de Coordinació dels Recursos Educatius de Girona.

La xifra de recursos educatius realitzades en el marc d'aquest programa ha anat augmentant amb el pas dels anys ja que el 2007 se'n van realitzar 206 i el curs 2010-2011 van ser 286.