Gabriele Biondo, tirotejat a Lloret el 3 de setembre passat per dos motoristes encaputxats, tenia un passat vinculat al món del tràfic de drogues, concretament haixix. Segons publicava ahir el diari italià La Stampa, Biondo, que hauria crescut a les cases populars de la perifèria del nord de Torí, hauria compaginat la seva feina a la fàbrica Iveco amb les tasques de pagador de droga d'una organització criminal liderada per Vincenzo Mussuricci fins que l'any 2000 va ser detingut a Benalmádena, Màlaga, per haver intentat introduir a Espanya 750 quilograms d'haixix.

El rotatiu italià indica que Mussuricci seria el cap d'aquesta orgnització dedicada a gestionar el tràfic de droga entre Itàlia i Espanya aprofitant que la seva darrera dona, de nacionalitat marroquina, disposava de contactes per aconseguir haixix a baix cost que després podia vendre's a Europa a ?preus irrisoris.

En aquesta organització, Biondo s'ocupava del pagament dels subministrament d'haixix per compte de l'organització.

En l'atac perpetrat pels encaputxats Gabriele Biondo va resultar ferit, juntament amb el seu fill de tres anys. La seva dona, en canvi, embarassada de vuit mesos, va resultar il·lesa.

El fill de Biondo va abandonar la unitat de cures intensives de l'Hospital de la Vall d'Hebron el passat dijous. No obstant això, el seu pare encara no ha baixat a planta tot i haver millorat el seu estat respecte dilluns passat.

Els Mossos d'Esquadra tenen identificat el principal sospitós del tiroteig, que estan buscant des del mateix dilluns que van produir-se els fets, ja que és el titular del vehicle utilitzat pels pistolers per emprendre la fuga.