14 de setembre de 2012
14.09.2012

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

El fotògraf Ramon Masats, a la Biennal Xavier Miserachs

14.09.2012 | 02:00
Detall d´una imatge de Masats, que serà al Museu del Suro.

La VII edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs s'inaugurarà demà a la nova seu del Museu del Suro de Palafrugell i les exposicions es podran visitar fins al 14 d'octubre. En aquesta edició es podrà gaudir de la primera antològica completa de Ramon Masats a Catalunya. El públic podrà conèixer i apreciar l'obra d'una de les figures cabdals de la fotografia catalana i espanyola, Premi Nacional de Fotografia 2004.
L'aposta per la divulgació de la fotografia documental que ha caracteritzat la Biennal en les darreres edicions inclou els treballs de Sergio Caro, que presenta un reportatge, fruit de quatre anys de viatges a l'Afganistan, i de Marta Ramoneda que il·lustra la difícil quotidianitat dels transsexuals al Pakistan. El fotògraf local és en aquesta ocasió Josep Vives, un enamorat de la imatge que ha deixat un llegat gràfic de gran valor. Una de les novetats d'enguany és la secció dedicada al treball dels col·lectius: Calle 35, Pandora, Photographic Social Vision, PIEL de FOTO i Ruido Photo. Tot ells són els convidats que utilitzen la fotografia documental com a eina de divulgació, reflexió i transformació social.
En la secció Off, es podran apreciar els reportatges d'Albert Jódar i de Maysun, dos joves fotògrafs que mostren els seus treballs fets a Xina i a Egipte, així com les imatges més personals d'Alba Yruela i de Jordi Vera. Per últim, hi haurà en primícia els cinc reportatges guanyadors del Premi Revela, un projecte de recent creació, destinat a promoure l'ajuda social directa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit