Les comarques de Girona s'estan movent a l'hora de situar-se al mapa del nou turisme, aquell que es basa en les noves tecnologies i en la sostenibilitat. Avui, mentre arriben a la ciutat de Girona els 350 blocaires de tot el món especialitzats en turisme que participaran demà i demà passat en el congrés TBEX, s'organitzen en dos hotels de la ciutat dues jornades diferents, també amb el turisme com a eix vertebrador: d'una banda, a l'hotel Carlemany s'0bren les Jornades de Sostenibilitat i Eficiència Energètica en el Sector Hoteler, que mostren com fer més sostenibles els establiments; per l'altra, a l'hotel NH Girona tindrà lloc Comitur, dedicat a donar a conèixer les noves possibilitats al món del turisme que ha obert Internet.

Tanmateix, l'esdeveniment més important per a les comarques de Girona és el congrés TBEX, que es va presentar ahir i que tot i començar demà avui rep els 350 participants amb un sopar al castell de Sant Gregori.

El congrés TBEX, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava, és el primer congrés mundial d'aquest àmbit que té lloc a Espanya, i es celebrarà al Palau de Congressos gironí. El TBEX Europa es complementarà amb una sèrie de rutes perquè els blocaires descobreixin la província. S'espera arribar als 80 milions d'impressions en les xarxes socials i generar més de 240 publicacions entre apunts, vídeos i galeries de fotografies. Unes xifres que, en cas d'assolir-se, representaran un impacte promocional per a les comarques de Girona impossible de quantificar econòmicament. E lmateix president de la Diputació i del Patronat de Turisme, Jaume Torramadé, va insistir ahir en la importància de l'event de cara a la "internacionalització del territori gironí".

Els congressistes provenen de 21 països, amb predomini dels arribats dels Estats Units (83), seguits d'Espanya (57) i Regne Unit (28).

Donada la incidencia que tenen els congressistes en informació turística a la xarxa, tan important o més que el congrés seran les visites turístiques en les que prendran part més de 200 d'ells per la Costa Brava i el Pirineu, ja que donaran a conèixer després les seves impressions al món.

"Blogtrip" per a blocaires

Paral·lelament, el Patronat de Turisme Costa brava organitzarà del 24 de setembre a l'1 d'octubre la segona edició del viatge de blocaires blogtrip denominat Inpyrenees, en el que participarà nou dels principals escriptors de blocs del món.