Càritas de Figueres ha fet una crida per recollir alguns aliments bàsics com llet, arròs o llegums per poder atendre les 300 famílies que hi acudeixen setmanalment. L'entitat assegura que la xifra de persones que hi van per demanar menjar segueix augmentant i que no poden fer-hi front només amb les aportacions del Banc dels Aliments. Així, recorden a les persones que vulguin fer donatius que es dirigeixin al centre de distribució que tenen al carrer Clerch i Nicolau, cantonada Sant Antoni de la ciutat.

"Les ajudes en aliments per a famílies necessitades de la nostra comarca s'està incrementant de tal manera que ens veiem obligats a demanar, novament, la col·laboració de tothom: particulars, empreses i entitats, per a fer front a la necessitat més bàsica: el menjar", asseguren des de Càritas. En aquest sentit, insisteixen que l'acord que té l'entitat amb els Serveis Socials de l'Ajuntament i el Consell Comarcal fan que tota persona de qualsevol municipi que necessiti roba o menjar els sigui derivada però, també, atenen a transeünts i indocumentats.

"És insuficient"

Actualment, però, el Centre de Distribució d'Aliments -participat per Càritas, el consistori, el Consell i Creu Roja- atén 300 famílies a la setmana. Una xifra que, diuen, suposa 1.200 famílies al mes. Insisteixen que el subministrament d'aquesta aliments prové, en gran part del Banc d'Aliments, però "aquests són insuficients per atendre les famílies que, setmanalment, demanen el nostre ajut". Per això, demanen "urgentment": llet sencera, sucre, arròs, galetes, llegums com cigrons, llenties o mongetes, olis d'oliva i gira-sol i conserves de peix com ara llaunes de tonyina i sardines.