La proliferació d'aspirants de l'Alt i el Baix Empordà amenaça de complicar l'elaboració de la llista al Parlament del PSC de les comarques gironines. Com va avançar Diari de Girona, la renúncia de Joaquim Nadal a encapçalar la llista ha suposat que diversos noms s'hagin posat sobre la taula. A les aspiracions ja concretades de Juli Fernández, valedor de Pere Navarro com a candidat a la Generalitat, i Marina Geli, que avala Àngel Ros com a cap de llista per Barcelona, es van sumant noms. Fins ara eren conegudes també les aspiracions de la portaveu de Girona, Pia Bosch, i també de l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig. En l'actualitat el PSC compta amb tres parlamentaris.

A la tètrada de Fernández, Geli, Bosch i Puig, s'hi sumen almenys altres sis persones més que volen aspirar a anar al Parlament. L'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés; l'alcalde de la Bisbal, Oscar Aparicio, i el cap de llista del PSC a Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó. Tots tres són del Baix Empordà, fet que toparia amb les aspiracions del primer secretari Juli Fernández.

Per altra banda, també aspira a entrar en la candidatura en lloc de sortir-ne, l'alcaldesssa de Vilafant, Consol Cantenys, fet que suposaria disputar el lloc amb Estanis Puig, un dels poc alcaldes que va aconseguir fregar la majoria absoluta en ciutats mitjanes.

També caldrà debatre una solució per als aspirants de la comarca dels Gironès. La ciutat de Girona és l'enclau que aporta tradicionalment més vots a la candidatura socialista. Entre els noms que sonen s'inclouen l'actual primers secretaria Silvia Paneque i la regidora Glòria Plana, que haurien de disputar-se el lloc amb Pia Bosch. Dins el partit també es fa sonar el nom del secretari d'organització Ignasi Thió.

A tot aquest conjunt, cal sumar altres candidats que afavoriren la renovació. El PSC vol substituir Esteve Pujol, alcalde de Camprodon, que en l'actualitat és parlamentari juntament amb Nadal i Geli. Per a la seva plaça s'han postulat l'exalcaldessa de Camdpevànol, la renovadora Núria López, i l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.

Una de les dificultats més greus que es poden trobar els socialistes per elaborar una llista és l'excés d'aspirants de l'Empordà i la manca de representants de la Selva, un dels llocs on obtenen millors resultats.

El PSC haurà d'escollir primer el seu cap de llista a la Generalitat mitjaçant un sistema de primàries, del qual encara no es coneix el procediment. Si els comicis no s'avancen, a finals d'any es podria conèixer si Pere Navarro o Àngel Ros és l'aspirant a treure Artur Mas del lloc de president. L'elecció d'un o l'altre aclarirà el panorama dels socialistes gironins.