La Federació de Treballadors de l´Ensenyament del sindicat UGT (FETE-UGT) ha denunciat davant els jutjats la nova modalitat de contractació del Departament d´Ensenyament per a professorat interí que cobreixen substitucions, limitant-los els contractes a les hores de classe.

Tant pel que fa als mestres de Primària com al professorat de Secundària, FETE-UGT ha decidit recórrer a la via judicial perquè considera que «la mesura de reduir jornada i salari al substitut docent és perversa».

D´altra banda, els sindicats educatius majoritaris tenen a punt un recurs contenciós administratiu que presentaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en aquest cas contra la decisió d´Ensenyament de no nomenar interins al juliol tot i haver treballat nou mesos el curs passat, tal com constava en un acord signat per l´administració i els representants sindicals.

Aquesta acció es formalitzarà després d´estudiar totes les respostes de la Generalitat als recursos de reposició individuals presentat pels docents afectats. A l´hora de denegar aquests recursos, el Departament d´Ensenyament s´ha basat en l´Estatut Bàsic de l´Empleat Públic, que permet suspendre acords sindicals per raons pressupostàries i no considerar la retroactivitat de l´acord de Govern «davant d´uns drets que s´han generat durant el curs 2011-2012». Així ho apunten els serveis jurídics d´Ustec·STEs, que confia en el pes de la unitat sindical davant dels magistrats.

En canvi, la decisió de denunciar les noves modalitats de contractes laborals per a les substitucions l´ha pres FETE-UGT en solitari. Aquest sindicat rebutja que els contractes excloguin, d´una banda, les tasques de vigilància i esbarjo pel que fa a les escoles d´educació Infantil i Primària, i les guàrdies i altres vigilàncies als centres de Secundària; i, d´altra banda, que tampoc contemplin les reduccions lectives de direcció i coordinació dels titulars de les places que es cobreixen. Entre d´altres acusacions, FETE-UGT retreu al Departament d´Ensenyament de la Generalitat que recorri a «mà d´obra barata