Tota l'oposició de Lloret de Mar -Millor, PSC, PP, ICV i el regidor no adscrit- van demanar ahir públicament la dimissió del regidor d'Ensenyament Ignasi Riera, després de conèixer la decisió de la jutgessa de decretar presó provisional sense fiança per Josep Castiella, el monitor acusat d'abusos sexuals, pornografia infantil i agressió sexual a menors. A través d'un comunicat, els grups asseguren que volen que Riera presenti la dimissió "per responsabilitat política, al comprovar els constants errors i actituds preses davant els familiars i afectats, així com envers alguns partits de l'oposició, tot i els requeriments d'aquests en demanar l'anul·lació dels contractes amb Castiella de forma reiterada". De fet, el Millor ja va demanar-ne la dimissió en el darrer ple en una moció que no va prosperar.

Cal recordar que el monitor acusat tenia més d'una desena de contractes amb l'Ajuntament quan es va produir la seva detenció al mes de març. Segons va explicar Riera, en conèixer la detenció, l'Ajuntament ja va rescindir-ne 10, però va deixar-ne un que no ha acabat trencant fins fa pocs dies. Aquesta decisió i les justificacions de Riera són un dels motius pels quals l'oposició demana ara la dimissió del regidor. En aquest sentit, critiquen que Riera digués que no hi havia perill de reincidència, per al darrer contracte perquè hi anaven majors de 14 anys.

A més, els grups de l'oposició atribueixen la responsabilitat a l'Ajuntament en la decisió de la jutgessa de deixar en llibertat Castiella després de la primera declaració. "El compromís per part de l'Ajuntament de rescindir tots els contractes amb Castiella i establir una ordre d'allunyament dels familiars i centres educatius, va motivar i va ser una de les justificacions per les quals en primera instància, el jutge deixés en llibertat Castiella", afirmen els grups. I afegeixen que aquest compromís de l'equip de Govern no es va fer efectiu fins sis mesos més tard.

Per altra banda, els grups també amenacen Riera afirmant que si no presenta la dimissió, la forçaran a través d'un ple extraordinari: "Si Riera persisteix en no presentar la seva dimissió, els diferents grups municipals representats en aquest comunicat demanarem un ple extraordinari amb aquest únic punt a l'ordre del dia, per valorar i prendre les mesures i responsabilitats corresponents", adverteixen els grups. De fet, van explicar ahir que primer deixaran uns dies de marge i, si no, demanaran el ple

Finalment, els grups exposen en el comunicat alguns dels seus motius particulars. El PP, per exemple, ja va advertir Riera en el darrer ple que demanaria la seva dimissió si Castiella anava a la presó i el PSC va afirmar que és "inacceptable" que el regidor mantigués el contracte.