La fira Gastroart d'Hostalric (Selva), que uneix gastronomia i artesania, ha aplegat més de 5.000 persones tot i el mal temps. Des del passat divendres i fins aquest diumenge, la població ha acollit tallers, exposicions, degustacions i mostres de productes gastronòmics de tota mena. Les activitats més populars han estat les visites guiades al centre d'estudi gastronòmic Domus Sent Soví, els maridatges de jazz i teatre amb vi i un taller de piruletes de xocolata a càrrec de l'artesà Marc Rodellas. Aquest any, el Gastroart tenia un pressupost de 10.000 euros. L'organització ja està treballant per la cinquena edició d'aquest certamen que potenciarà el centre gastronòmic i les activitats a l'aire lliure.

Durant un cap de setmana, la població d'Hostalric s'ha convertit en la capital de gastronomia i l'artesania de proximitat. La 4a edició de la fira Gastroart ha comptat amb tota mena d'activitats a l'aire lliure com tallers, demostracions d'oficis artesans, exposicions, degustacions o mostres de productes gastronòmics de la comarca. Aquest any, el centre Domus Sent Soví s'ha incorporat com un nou espai amb visites guiades i tallers de cuina sobre el moniato, la cuina jueva, catalana i salsafí. Aquest espai, inaugurat el passat 27 de setembre, té l'objectiu de fomentar l'interès i el coneixement del patrimoni gastronòmic del país a través dels productes de la terra.

L'organitzadora de la fira, Cèlia Izquierdo ha explicat que les activitats amb més èxit han estat els maridatges de jazz, teatre i tapes d'autor amb vins i el taller de piruletes de xocolata artesanes que s'ha realitzar a la plaça dels Bous que ha esgotat totes les entrades. "Tot i el mal temps que ens ha fet aquest dissabte, estem molt contents amb els resultats obtinguts", ha explicat Izquierdo.

Aquest any, el pressupost ha arribat als 10.000 euros, una xifra molt inferior de la primera edició d'aquesta fira que comptava amb uns 20.000 euros. "Hi ha dificultats econòmiques però intentem suplir aquest fet amb moltes ganes", ha afirmat Izquierdo. L'organitzadora de la fira també ha explicat que aquesta edició ha comptat amb la meitat de visitants a causa del mal temps dels últims dies.

No obstant això, l'organització ja està treballant per concretar la nova edició d'aquesta fira que té previst potenciar les activitats a l'aire lliure, incentivar la venda de productes de proximitat i els tallers al centre gastronòmic.