L'Ajuntament d'Olot ha programat l'aprovació del contracte de concessió d'obra pública per la redacció del projecte, enderroc, construcció i explotació del nou edifici del mercat municipal d'Olot i el trasllat de l'actual per avui a les 8 del matí. Es tracta del darrer dels tràmits administratius previs a l'inici de les obres, el qual està previst per primers del 2013. L'empresa adjudicatària és Rubau Tarrés, l'única que es va presentar a concurs. El pressupost arriba a quasi 7 milions d'euros i la idea és que Olot pugui disposar del nou equipament al 2014. La ubicació dels placers, mentre es facin les obres, es farà pública el proper mes de novembre.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), ahir al migdia a Ràdio Olot, va indicar que la intenció és que l'obra culmini sense cap despesa del municipi. L'alcalde va explicar que el nou equipament representarà la ubicació d'un supermercat de Mercadona i de 85 places d'aparcament al centre neuràlgic d'Olot. Va definir la nova plaça com l'aposta de futur del centre.

Segons ell, l'equipament comercial suplirà la pèrdua d'activitat prevista per causa del trasllat de l'Hospital Sant Jaume a una zona perifèrica. A l'Hospital, treballen unes 300 persones i s'hi concentren cada dia centenars de pacients de consultes externes i familiars dels malalts ingressats.

La intenció de l'Ajuntament és que la plaça generi una activitat similar, però a partir de la base de l'atractiu comercial.

El disseny del nou mercat preveu una connexió directa amb els carrers dels centre. És a dir, l'estructura es podrà travessar com si fos una plaça convencional. També s'hi tenen en compte les transparències per fer més atractiva la connexió.