Iniciativa per Catalunya va reclamar ahir la paralització de la privatització d'Aigües del Ter-Llobregat (ATLL) i va assegurar que en el cas de "ser decisius" tiraran enrere tot el concurs. En el marc de la seva visita a Girona, Joan Herrera i Marc Vidal van qualificar la rei?vindicació de les comarques gironines respecte del Ter com a "rei?vindicació nacional", i van anunciar que en el cas de la privatització d'Aigües del Ter-Llobregat el posicionament de la formació ecosocialista és el mateix que ja es va esgrimir en el cas d'Eurovegas. En aquest sentit Joan Herrera va afirmar que "nosaltres volem construir un país, però no construir-lo per deixar-lo en mans privades: un país que vulgui tenir futur en els sectors estratègics -i l'aigua ho és- el que no pot fer és deixar-los en mans privades". Per aquesta raó, el candidat d'ICV-EUiA va anunciar que "tenim un compromís: tirar enrere totes les prerrogatives de la privatització d'ATLL en el cas que siguem decisius el 25-N".

Per la seva banda, Marc Vidal ha anunciat el suport a la ILP europea que es va presentar per part d'"Aigua és Vida" el passat dimecres a Girona i que demana declarar l'aigua com a bé públic.

Respecte de la venda d'ATLL, el candidat per Girona va afirmar que "entenem que aquesta és una estructura d'estat que ja existeix i i la seva venda pot representar la mort del Ter". Per aquesta raó, Marc Vidal ha reclamat que cal garantir el Compliment de la Directiva Marc de l'Aigua amb el desenvolupament del Pla de Conques que va aturar l'actual Govern i que "el ?25-N els ciutadans hauran de votar també si volen que l'aigua sigui un bé comú o un negoci privat". Herrera va recordar que "a Itàlia van frenar els intents de privatitzar l'aigua amb una gran consulta on el dret a decidir va servir per aturar la privatització de l'aigua".