23 de octubre de 2012
23.10.2012

El PP situa de número 2 un militant que es va oposar a la guerra de l'Iraq el 2004

L'advocat Sergio Santamaría es va mostrar crític amb la direcció popular durant els mandats socialistes i va demanar una «refundació»

23.10.2012 | 12:43
Sergio Santamaría.

El Partit Popular de Girona ha situat l'advocat Sergio Santamaría en el segon lloc de la llista al Parlament. Santamaría és un militant de base crític amb la guerra a l'Iraq, això sense posar en dubte la gestió que va portar a terme el govern Aznar en els anys de majoria absoluta. També va demanar la refundació de la formació popular a les comarques gironines després de la segona derrota de Rajoy.

Els populars han expressat el seu desig continuista arreu del territori, però a Girona han fet una excepció. Encara que mantenen el cap de llista, amb Enric Millo, la candidatura aporta novetats. Sergio Santamaría nascut a Córdova, casat i amb tres fills és advocat adscrit al torn d'ofici de jurisdicció civil i penal des del 1995. Està especialitzat en violència de gènere i en jurisdicció de menors.

Santamaría va ser candidat en els últims llocs de la llista de 2004, que va suposar la pèrdua de l'escó al Congrés. Pocs mesos després, l'ara número 2 d'Enric Millo assenyalava que «assumir aquest error és l'única manera de recuperar el vot perdut», en referència a la guerra a l'Iraq.

Santamaría va tornar a participar en uns comicis el 2008, on va ser l'aspirant número 1 del Partit Popular al Senat i va aconseguir reunir poc més de 33.000 paperetes amb la creu amb el seu nom. Uns mesos després, publicava una carta a Diari de Girona on demanava la «refundació» del PP a les comarques gironines.

El regidor de Roses Manel Escobar també ha avançat posicions i ha passat de ser el número 6 en l'anterior candidatura ha ascendir al tercer lloc, just a darrere d'Enric Millo i Sergio Santamaría. Escobar és regidor del PPC a Roses des del 1999 i actualment porta l'àrea d'Economia i Hisenda. Professionalment és director financer en una empresa logística.

Qui ha perdut posicions és Laura Galiana, que havia ocupat el segon lloc en l'anterior convocatòria de 2010 i que queda relegada fins la desena posició a la candidatura. Torna a tancar la llista simbòlicament la portaveu de Girona i ara diputada al Congrés Concepció Veray.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook