La subhasta dels hotels dels Anlló a Sant Feliu de Guíxols cada cop és més a prop. La Comissió d'Urbanisme ha donat el vistiplau als canvis del Pla General que va aprovar l'ajuntament, i que defineix quins han de ser els usos de les diferents finques que inclou el llegat. Sobretot, el que es vol és consolidar com a hotels l'antic Panorama Park, els que es troben a la rambla del Portalet (el Rex I i les Noies) i el Regina. L'Ajuntament subratlla que aquesta modificació del POUM "estava pendent des de fa anys i és imprescindible per poder subhastar les propietats". Ara, la Direcció General de Patrimoni ja ha començat a valorar els edificis per poder passar a la fase de subhasta.

Els dos germans, Joan I Francesc Anlló, van morir l'any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència, de manera que el seu llegat va passar temporalment a la Generalitat. En total, les seves propietats incloïen nou hotels a Sant Feliu de Guíxols, diverses finques, habitatges (entre els quals, un pis a Barcelona) i aparcaments.

Fins ara, la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat ja ha intentat vendre diverses de les propietats. S'han fet dues subhastes, però dels diferents lots, només s'han pogut adjudicar tres places d'aparcament. Entre d'altres, els diferents lots incloïen també solars i apartaments. Això sí, en cap de les subhastes han sortit a licitació les propietats estrella de l'herència Anlló; és a dir, els hotels.

Ara, però, això es troba cada cop més a prop. I és que el Govern ha donat el vistiplau al darrer tràmit urbanístic que faltava per poder treure aquestes finques a subhasta. En concret, la Comissió d'Urbanisme de Girona ha donat llum verda a la modificació del Pla General que va impulsar l'Ajuntament de Sant Feliu, i que concreta quins són els futurs usos que es permeten fer als antics edificis dels Anllò.

Afavorir que tornin a obrir

Sobretot, el que vol l'ajuntament és afavorir que diversos dels hotels -ara tancats- de l'herència dels Anllò puguin tornar a obrir. En conjunt, el consistori calcula que, amb les noves mesures incloses al Pla General, es podrien arribar a guanyar fins a 500 places hoteleres més a la ciutat.

A grans trets, el que s'ha fet és blindar diverses finques perquè no es puguin destinar a res més que no siguin usos hotelers. Els edificis inclosos en aquesta categoria són l'antic Panorama Park (que, a més, es permetrà ampliar), els dos hotels de la rambla del Portalet (el Rex I i Les Noies) i el Regina (al qual s'hi afegeix també un solar veí del carrer Algavira).

D'altra banda, com indica el consistori, l'antic hotel Regente es transformarà en habitatges de protecció oficial. Pel que fa a la resta de finques, l'Ajuntament hi permet el canvi d'usos. Tot i això, si els futurs propietaris volen mantenir-los com a hotels, aleshores podran edificar-hi fins a un pis més.

Després que Urbanisme hagi aprovat les modificacions del POUM, la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat ja ha començat a valorar les finques per poder subhastar-les. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols destaca que aquest tràmit urbanístic era "imprescindible per poder subhastar les propietats, doncs defineix quines d'aquestes es poden transformar cap a usos residencials i quines s'han de mantenir obligatòriament com a hotels".