Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma i millora tecnològica de la xarxa elèctrica de Blanes amb l'objectiu "d'incrementar la qualitat i la continuïtat" del subministrament a clients d'aquest municipi de la Selva. En concret, s'ha actuat en un centre de transformació -situat al carrer Mas Florit-, on s'han col·locat els dispositius necessaris per controlar-lo a distància i s'ha substituït l'aparell convencional d'una altra instal·lació -al Club de Vela- per uns instruments dotats d'una tecnologia innovadora. Els treballs han suposat una inversió de més de 33.000 euros, aportats íntegrament per la companyia.

La millora al centre de transformació de Mas Florit instal·lant un sistema de telecontrol permetrà guanya temps en cas d'incidències o avaries, perquè no caldrà desplaçar equips sobre el terreny. Per altra banda, s'ha instal·lat un gas al transformador del Club de Vela de Blanes que farà que sigui més segur i robust de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior.

L'operació, que forma part dels plans d'inversió d'Endesa a la Selva, comportarà, a més, amb una gran facilitat de maniobra a tota la xarxa elèctrica del municipi i especialment al Port de Blanes.