La Fira de les Bruixes va aterrar ahir a la tarda a Blanes. La plaça dels Dies Feiners es van omplir de les parades d'aquest certamen que vol ser "un espai misteriós i màgic" que, lligant amb la temàtica de Tots Sants, ofereix la possibilitat de gaudir del món de les fades i les bruixes en un entorn ple de personatges fantàstics. En concret, hi ha una trentena de parades on s'hi pot trobar des d'espelmes, bruixotes de la sort i talismans fins a productes d'artesania, roba i alimentació.

També hi ha endevinadores realitzant diverses màncies (lectura de mans, tarot i altres arts endevinadores), un taller de maquillatge, activitats infantils i actuacions programades d'un personatge que interactua amb el públic en clau d'humor de manera itinerant. La I Fira de les Bruixes està realitzada per l'empresa Pegasus Mercats Temàtics, especialitzada en aquest tipus d'esdeveniments.

Com en altres poblacions, la vila de Blanes compta amb nombroses històries sobre creences, fets més o menys verídics, supersticions i vivències lligades al món esotèric, al món del misteri. Coincidint amb l'organització de la I Fira de les Bruixes, l'Arxiu Municipal ha buscat aquesta informació i l'ha recollit a través de diversos plafons explicatius que formaran part del recinte de la fira perquè, tant blanencs com visitants, tinguin més informació sobre les creences, supersticions i bruixes a Blanes.

Lligada a aquesta activitat a l'entorn de Tots Sants i la nit dels difunts, el balcó de la façana principal de l'Ajuntament i els aparadors dels comerços i establiments del centre de la vila estan decorats amb elements típics d'aquesta tradició. L'acció promocional culminarà dissabte, quan els comerços tancaran més tard de l'habitual.