Els comerciants de Lloret de Mar es mostren satisfets que l'Ajuntament hagi aprovat el retorn de les mostres comercials a les botigues del municipi, tot i que haurien volgut que s'acceptessin més de la quinzena d'al·legacions que van presentar. L'ordenança que permetrà el retorn de les mostres es va aprovar definitivament en el darrer ple i entrarà en vigor en pocs dies, després que el 2008, el Govern municipal les hagués prohibit.

El president dels comerciants de Lloret, Francesc Alsina, en declaracions a Nova Ràdio Loret, va afirmar que es mostren satisfets, ja que a partir d'ara hi haurà mostres comercials, «tot i que no s'han admès totes les al·legacions». L'associació va ser qui va proposar el retorn de les mostres després d'acordar-ho en una assemblea. Alsina va explicar que des de l'associació de comerciants s'ha col·laborat i treballat amb la regidoria i amb els diferents grups polítics i s'ha anat consensuant l'ordenança final.

Els comerciants, segons va explicar Alsina, des del primer moment volien que les mostres es posessin només als laterals i que es fes en funció de l'allargada de l'establiment. No volien que es poguessin instal·lar a la part de dalt de les portes, en part per afavorir els rètols amb el nom de les botigues. I això sí que es va acceptar.

Alsina, però, va explicar que de les 15 al·legacions que va presentar l'associació, només se'n van acceptar tres. De la resta, quatre feien referència a aspectes jurídics que els serveis tècnics de l'Ajuntament van desestimar i, la resta, es van tombar per diferents interpretacions. Una de les més destacades que no es va acceptar va ser el fet que els botiguers volien que la normativa també inclogués el carrer Sant Pere i el passeig marítim, però finalment aquestes dues vies no tindran mostres.

Per altra banda, els comerciants van destacar que esperen que, més endavant, l'Ajuntament elabori una ordenança que reguli els cartells de les botigues. «Estaria bé, que l'Ajuntament ajudés o incentivés que moltes botigues posin un rètol», va afirmar Alsina, que va afegir que hi ha molts establiments que actualment no tenen un cartell identificatiu. «Aquest és un tema que ja es parlarà. Nosaltres ja hem dit que seria conveninent que es fes aquesta ordenança», va afegir.

Per la seva part, el regidor de Comerç, Jordi Orobitg, també en declaracions a la ràdio municipal, va recordar al sector que un cop s'apliqui la normativa, si cal fer canvis es faran. En aquest sentit, Orobitg va afirmar que la normativa és impossible que agradi a tothom, tot i que creu que s'ha trobat un equilibri entre totes les parts implicades.