El representant ecosocialista Joan Herrera va advertir que després de la política d'austeritat de Mas "gairebé tothom està pitjor". Va demanar que a partir del 26 de novembre hi hagi "un lideratge internacional" que no consisteixi en austeritat ni a ajudar els bancs ni les elèctriques. Va apuntar també que cal un pacte social amb una fiscalitat més justa que passi per recuperar l'impost de successions i que augmenti la pressió fiscal a les rendes més altes. Va admetre que els assalariats paguen molt però que el frau fiscal de "les empreses de l'IBEX35" s'ha d'aturar. Va demanar a Artur Mas que expliqui que "el seu model és Irlanda" i Herrera va recordar que el president de la Generalitat ja va assegurar que el retorn del dèficit fiscal servirà per abaixar impostos.

A preguntes del públic de Tribuna de Girona, va explicar que centraran la campanya en un discurs d'"emergència humanitària i fractura social". Va recordar que "un 30% de la gent dubta i en la majoria dels casos apareixem com alterativa"..

Sobre la possibilitat que el llenguatge més planer de Mas li faciliti la victòria, Herrera va considerar que "Ulisses va arribar sol a Ítaca i la resta va morir pel camí. L'illa que realment va ser lliure és Icària. Em quedo amb Icària", va ironitzar.

També va fer un al·legat en defensa de l'existència de les classes socials i va afegir que "un 50% de la gent diu que ha baixat de classe social" amb la crisi.

Va recordar que el govern de CiU va "retallar la renda mínima d'inserció i va dir que hi havia gent que rebent els 400 euros de la renda no volia treballar", va dir. En aquest sentit, va indicar que els de CiU "no són usuaris dels serveis públics bàsics perquè, només així s'explica que parlin com parlen". Herrera va lamentar que "els treballadors siguin els que estan perdent i caient en la pobresa".