El fiscal de Medi Ambient i Urbanisme de Girona ha remès una denúncia penal presentada per SOS Lloret als jutjats de Blanes perquè considera que hi ha "indicis fundats" de delicte en les obres d'un xalet de luxe a la finca Can Juncadella de Lloret de Mar (Selva). Els ecologistes van denunciar els fets el desembre de 2010 perquè consideraven que les obres d'aquest xalet, que és propietat de milionaris del Kazakhstan i està a primera línia de mar, vulnerava diverses normatives urbanístiques i medi ambientals. La finca es troba en sòl no urbanitzable i dins l'espai protegit del massís de Cadiretes. El Departament de Medi Ambient havia emès tres informes desfavorables.

Els ecologistes van presentar la denúncia davant la fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de Girona el desembre de 2010 i, com que les obres avançaven i res se sabia de la denúncia, aquest estiu van requerir a la fiscalia que es pronunciés. Finalment, a data 30 d'octubre, el fiscal de Medi Ambient i Urbanisme ha remès la denúncia penal al Jutjat Degà de Blanes perquè considera que hi ha "indicis fundats" de delicte contra l'ordenació del territori per prevaricació urbanística. Així doncs, la denúncia dels ecologistes ha acabat arribant als tribunals.

Els promotors de les obres, un grup de milionaris del Kazakhstan, van demanar permisos per reformar i adequar la casa dels masovers i del galliner (d'uns 1.000 m² aproximadament) per transformar-los en un habitatge de luxe per a familiars i convidats. Les obres es subscriuen a la finca de Can Juncadella, situada a primera línia de mar i rodejada per boscos que pertanyen a l'espai protegit del Massís de les Cadiretes.

Les obres van ser objecte de tres informes desfavorables del Departament de Medi Ambient. Un dels informes recollia que els promotors van construir una escala per accedir a la cala Morisca sense autorització del departament. En un altre, per exemple, es reflectia que s'havien enderrocat edificacions existents per aixecar-ne de noves i que això contradiu les directrius de la xarxa Natura 2000 en relació amb els espais de muntanya litorals. Els naturalistes remarquen, a més, que la finca està sobre terrenys no urbanitzables i que els usos que se li volien donar (els de segona residència) no són compatibles amb els que disposa la llei per al sòl no urbanitzable.

Per tot plegat, els naturalistes consideren que el fet que la fiscalia hagi remès la denúncia als jutjats, "posa en evidència la deixadesa manifesta per part de l'Ajuntament de Lloret de Mar i de la Comissió d'Urbanisme de Girona".