Les reaccions contràries a la venda d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona segueixen caient i les entitats defensores del riu continuen fent pressió per mostrar la seva disconformitat amb aquesta operació que ha dut a terme la Generalitat com a forma de generar ingressos. L'entitat Gent del Ter va mostrar-se ahir contrària a la privatització de la gestió de l'aigua, i va demanar que s'autoritzi celebrar un referèndum sobre la privatització de l'aigua, i alhora també solicitava la nacionalització de les empreses que exploten els recursos hídrics a Catalunya.

En un comunicat que van enviar ahir, Gent del Ter lamentava que la decisió s'hagi pres "de cop i volta" i sense consultar a ningú. D'aquesta manera, afirmen que " l'aigua passa de ser de domini públic, un recurs de primera necessitat; a ser un negoci i a cotitzar en borsa".

"Enyorem quan fa 50 anys encara érem autosuficients respecte a l'aigua, teníem pous, cisternes, fonts, mines i en gastàvem menys. Teníem l'aixeta nosaltres, n'érem els amos", afirma l'entitat en el comunicat, recordant que "fins fa quatre dies l'aixeta del Ter també estava controlada per una empresa pública". "Creiem que més o menys procurava per tothom, de cop ja no ens pertany, els polítics, se l'han venuda", sentenciava.

Gent del Ter també recordava ahir que en unes jornades de participació ciutadana organitzades per l'ACA ja es va debatre molt la gestió de l'aigua de les conques internes. Segons l'entitat, en aquestes jornades es va concloure que aquestes conques de Cataluya podien ser sostenibles, amb campanyes d'estalvi a les llars, reparació de canonades velles, aprofitament dels pluvials, potabilització d'aigües salobres, separació d'aigües d'us de boca per altres usos o les desaladores. "De cop, tota aquella feina no val, és paper mullat, d'un dia per l'altre", afirmaven en el comunicat, afirmant que la Llei Omnibus també s'ha endut per davant les hores invertides en debats parlamentaris durant els darrers temps.

Amb la privatització, Gent del Ter afirma que cal convèncer la Generalitat que el Baix Ter va escàs d'aigua i que s'està obligant a tractar la terra com una plana de secà, i que ara als gironins se'ls vol fer entrar en una "absurda guerra de conques" amb l'Ebre, que és un riu més cabalós.