Davant les informacions aparegudes avui dia 4 de desembre en diversos mitjans de comunicació em veig novament obligat a adreçar-me als ciutadans i ciutadanes de Girona i Salt per defensar altre cop la meva honorabilitat i el bon nom dels càrrecs institucionals que ostento. És en la salvaguarda d'aquests principis que faig aquest escrit.

En primer lloc, espero que la justícia faci el seu curs i estic segur que, al final d'aquest procés, es demostri la falsedat de les acusacions que se'm fan. Reitero la meva innocència i la meva voluntat des d'un primer moment d'aclarir tot aquest afer, atès que vaig ser el primer a recórrer als tribunals i a les forces d'ordre públic per denunciar el que considero una falsedat i un intent orquestrat de desacreditar la meva persona.

Prova que se m´atribueixen uns fets que no van succeir en la trobada del 8 de novembre passat, durant la campanya electoral, és que onze persones que van assistir-hi s'han manifestat perplexes per les acusacions i han afirmat públicament que no va ocórrer res del que s'ha dit. Cinc d'elles són dones i han deixat molt clar que haurien estat les primeres a denunciar uns fets impropis d'un càrrec electe.

És sabut que el fins ara cap de protocol i responsable de l'oficina de premsa, el funcionari Josep Maria Amargant, ha fet declaracions i ha escrit una llarga carta que ha publicat un mitjà de comunicació en la qual aquesta persona tergiversa la veritat sobre uns fets que, com ja he dit, no van succeir, en un sopar que ell coneix de tercera o quarta mà.

El senyor Amargant fa unes apreciacions sobre la meva persona i un relat dels dies posteriors al 8 de novembre que no mereixen, per respecte a la institució que represento, ser valorats i que en tot cas hauran de formar part de la instrucció del cas. Parlarem, doncs, on toca i quan toqui.

Ara bé, no permetré que un funcionari, per molta carrera que acumuli a les esquenes, menteixi, desacrediti i fins i tot insulti un servidor públic. Per això els anuncio que procediré a emprendre les accions legals i institucionals oportunes.

Mai hauria pensat que com a president de la Diputació i alcalde de Salt viuria una situació com aquesta, que m'omple de perplexitat. Penso posar-hi fi immediatament, prenent les decisions polítiques i judicials que corresponguin en defensa, abans que res, de la veritat.