L'Agència Catalana de l'Aigua ha reiniciat les obres del darrer tram de l'endegament del riu Ridaura, que es van aturar fa poc més d'un any. Segons ha informat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, Pep Solé (CiU), els treballs ja van començar fa un parell d'anys, període en què s'ha interromput en dues ocasions, la darrera de les quals fou sobre els mesos de setembre i octubre de l'any passat. Solé va detectar el passat 23 de novembre que les màquines tornaven a remanar en aquest quart tram, que compren des del pont de la carretera de s'Agaró a Castell d'Aro i la depuradora. Les obres de canalització del Ridaura van començar l'any 2007 i Solé confia que aquest darrer tram s'acabi pròximament.

En tot cas, el regidor d'Urbanisme també ha precisat que consideraran finalitzada l'obra quan l'ACA actuï a la llera de la primera fase de l'endegament (a tocar de la desembocadura), on s'ha de rebaixar la seva cota de manera que no es produeixin inundacions en el marge esquerre quan hi ha precipitacions. En aquest cas, la llera es troba massa elevada perquè els desguassos hi puguin evacuar l'aigua, cosa que es tradueix en importants acumulacions d'aigua en aquell sector de Platja d'Aro, amb inundacions de carrers i soterranis, ja que entra l'aigua de mar i no deixa evacuar la que prové del sòl urbà.

Respecte al tram que ara se?gueix en obres, Pep Solé ha destacat que s'ha de finalitzar per assegurar la capacitat de contenció en cas de riuades i que també ha de servir per protegir les canonades que porten les aigües residuals cap a la depuradora.

Segons el regidor d'Urbanisme, les obres d'aquest quart i darrer tram es van iniciar fa un parell d'anys, es van aturar, es van tornar a engegar l'estiu del 2011 i es van parar de nou el setembre o octubre d'aquell mateix any. El motiu principal d'aquestes aturades, segons té constància Solé, és per dificultats econòmiques de l'empresa adjudicatària d'executar aquests treballs de l'endegament.

La canalització del Ridaura es va projectar després de les grans inundacions de l'any 2005, que van afectar greument Platja d'Aro. L'obra es va dividir en quatre trams des de la desembocadura fins aquest quart tram que ara segueix executant-se i es va licitar per uns 16 milions d'euros, dels quals l'Agència Catalana de l'Aigua n'aporta un 75% i, la resta és a càrrec de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. El tram total d'actuació són 3.220 metres i estava previst tenir-lo enllestit fa uns cinc anys.