La policia local de Blanes havia detectat que s'estava fent un mal ús de les zones de càrrega i descàrrega del municipi, perquè els vehicles s'hi estaven molt més temps del permès i, per això, ha engegat una campanya informativa -abans de sancionar a partir de l'1 de gener- per recordar als vehicles comercials que ocupin aquestes places l'obligatorietat de posar un disc horari. De fet, aquests discs s'han començat a lliurar gratuïtament aquests dies a les dependències de la policia.

L'ordenança municipal de circulació vigent recull que els vehicles comercials que vulguin ocupar una plaça d'aquestes zones han de mostrar en un lloc visible un disc horari obligatori. El disc horari ha de reflectir l'hora en què s'ha començat a ocupar aquesta zona, ja que només es disposa d'un màxim de 15 minuts per estacionar sense estar efectuant feines de càrrega i descàrrega. S'ha detectat que no es fa un ús correcte i per això s'actua.

Així, doncs, la Policia ha iniciat aquesta campanya informativa abans que, a partir de l'1 de gener, es comenci a sancionar en cas d'incompliment. Podran ser sancionats i retirats pel servei de grua al dipòsit municipal amb multes de 200 euros els vehicles comercials que no col·loquin el disc horari o que no indiquin l'hora d'arribada correctament. També es podran multar els vehicles comercials que excedeixin el temps màxim permès i els no autoritzats.

"S'ha notat que hi ha vehicles que estan estacionats molt de temps a la càrrega i descàrrega", va explicar el cap de la policia, Joan Garcia, que va afegir que amb la campanya de conscienciació dels ciutadans i els controls volen "afavorir la rotació de vehicles" i que es faci "bon ús" d'aquestes zones.