La Junta de personal de Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) de Girona juntament amb els sindicats Catac, CCOO, Metges de Cataluna, Satse i UGT han convocat avui els treballadors dels centres sanitaris a participar en una concentració de protesta contra les retallades pressupostàries per al 2013. L'acció s'ha programat per aquest migdia i és d'àmbit català, ja que l'objectiu és protestar contra un nou pla d'ajustament de la Generalitat.

La crida s'ha fet jugant amb la data d'avui: el dia 12 del mes 12 de 2012. En relació amb aquest fet, la convocatòria als centres sanitaris s'ha fet per a les 12 i 12 minuts del migdia, i amb una durada de 12 minuts i 12 segons. El lema de la protesta és "Fes un recés, atura't i concedeix-te 12 minuts de reflexió".

Respecte a les mobilitzacions que es realitzen avui en el sector sanitari, el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ahir va expressar la seva confiança que els serveis essencials segueixin funcionant, recalcant que "tothom està en el seu dret a protestar".

També per avui, les quatre associacions judicials de Catalunya ha convocat una aturada parcial entre les 12 i la 1 del migdia, a més d'una concentració davant cada seu judicial, per protestar en contra de la reforma de la Llei orgànica del poder judicial.

Però aquestes no són les úniques accions, ja que per aquesta setmana es preparen diverses mobilitzacions de treballadors públics.