12 de desembre de 2012
12.12.2012

Vidreres transformarà l'esplanada del pavelló municipal en un gran parc urbà

Es mantenen unes 90 places d'aparcament fixes, es plantaran arbres i refaran el paviment amb àrid reciclat

12.12.2012 | 01:00
Vidreres transformarà l'esplanada del pavelló municipal en un gran parc urbà

L'esplanada del pavelló de Vidreres es transformarà en un gran parc urbà a través d'un projecte d'urbanització que s'inicarà a principis de l'any vinent i consistirà a reformar aquesta àrea de l'entrada del municipi, coneguda amb el nom d'Horts d'en Pere Pau.
Ahir, l'arquitecte i el regidor de Medi Ambient van presentar a la sala d'actes de l'Ajuntament el projecte a veïns i entitats i en destaca l'aposta pel paisatgisme però amb el manteniment de places d'aparcament en consonància amb un entorn sostenible. En aquests moments, l'àrea del pavelló, que té una superfície d'uns 12.240 metres quadrats, no compta amb cap tipus d'ordre tot i ser un espai prou conegut per a la celebració d'activitats com actes de la Festa Major.
El projecte que lidera l'arquitecte Martí Franch -guanyador de la bienal europea del paisatge per la restauració de l'espai Tudela-Culip de l'antic Club Med del cap de Creus- costarà uns 190.000 euros a l'equip de govern de CiU i VST-ERC però compta amb un ajut de l'Agència de Residus de Catalunya de 51.000 euros perquè per pavimentar s'utilitzarà àrid reciclat.
Quant a les característiques principals d'aquesta primera fase del projecte hi ha la conversió en àrea de vianants de l'actual esplanada i posar ordre i millorar els usos que s'hi donen. S'hi plantaran arbres i hi haurà un sistema de drenatge, segons el regidor de Medi Ambient Eduard Adrobau (VST-ERC), que permetrà que l'aigua de pluja es canalitzi i regui els arbres. A més, es mantindran 90 places fixes d'aparcament però es podran ampliar fins a les 220 per a esdeveniments.
Per Adrobau la idea és "crear una zona d'aparcament agradable per dinamitzar el nucli urbà que està col·lapsat pel que fa a l'aparcament i crear paisatge per millorar la qualitat de vida". El projecte preveu una fase més per crear un parc belga amb cabanyes i adequar l'entorn del Rec Clar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook